مرتبط با : اخبار , ویژه , اهم موضوعات , فرهنگی , سیاسی , اجتماعی , اخبار , خبر روز , شبهات , سیاسی , ,
در حاشیه تلاش رندانه این روزهای رسانههای اصلاح طلب برای تصاحب رای روحانی
آیا رای به حسن روحانی رای به اصلاح طلبان بود!؟
«من رئیسجمهور همه مردم ایران هستم.» این جمله، روز گذشته در کنفرانس خبری از سوی رئیسجمهور منتخب در پاسخ به سوال شیطنت آمیز یک خبرنگار اصلاحطلب بیان شد تا بیشتر از قبل مشخص شود که برخلاف فضاسازیهای رسانهای، حسن روحانی تعلق خاطری به آنچه "گفتمان اصلاح طلبی" نامیده میشود، ندارد.
به گزارش رجانیوز، تاکید رئیسجمهور منتخب بر عدم مرزبندیهای جناحی و سیاسی، سناریوی چند هفته اخیر را که از سوی رسانههای طیف اصلاحات کلید زده شده و تلاش میکند تا حسن روحانی را نماینده جریان خود معرفی کند، سوزاند.
اما آیا واقعاحسن روحانی یک اصلاحطلب است؟
شعارهای تبلیغاتی و مواضع انتخاباتی
حسن روحانی از ابتدای آغاز برنامههای تبلیغاتی خود، "اعتدال" را به عنوان شعار اصلی برگزید و به هیچ عنوان خود را یک اصلاحطلب ننامید او حتی تلاش کرد در مواقعی که از حسن روحانی به عنوان یک اصلاح طلب یاد می شود، مرزبندی روشنی را اعلام کند. روحانی مواضع خود را بیشتر بر بهبود اقتصاد و معیشت مردم و ایجاد یک فضای آزاد اجتماعی قرار داد و ضمن انتخاب شعار "تدبیر و امید"، از یکجانبه گرایی در هر سمت و جناح سیاسی انتقاد کرد.
رئیسجمهور منتخب بارها از افتخارات ارزنده کارنامه فعالیت خود در جمهوری اسلامی یاد کرد. روحانی هرگز شعارهای ساختارشکن نداد و هیچکدام از مواضع خود را مبتنی بر جناحبندیهای سیاسی قرار نداد؛ تا جایی که در فیلمهای تبلیغاتی او، بیشتر از اینکه نمادهای اصلاحطلبانه وجود داشته باشد، از افرادی مانند علی اکبر ولایتی و سرلشگر فیروزآبادی استفاده شد.
روحانی در اولین برنامه تبلیغاتی خود در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، گفت: "من یک اعتدالگرا هستم من همیشه با اصول گرایان معتدل ، اصلاح طلبان معتدل آشنا بودم نزدیک بودم کار کردم فعالیت کردم و امروز هم همان را دارم همان مسیر، خوشحالم در این سی و چند سال خطم مسیرم فکرم تغییر نکرده هیچ گاه افراط گر نبودم نه به سمت راست نه به سمت چپ و امروز هم امیدوارم نمایندگی کنم از آنهایی که اعتدال را دوست دارند عدالت را دوست دارند و عقلانیت را دوست دارند."
او همچنین تاکید کرد: "خیلی من از این واژه فراجناحی خوشم می آید و دوست دارم چون معتقدم با یک جناح نمیشود کشور را اداره کرد. ما دیدیم با یک جناح نمیشود کشور را اداره کرد."
موضع حسن روحانی درباره فتنه 88 هم موید این مساله است: "اگر افراط نبود چهارسال پیش نه اردوکشی خیابانی را ما شاهد بودیم نه نیاز به قوه قضاییه نه زندان نه حصر هیچ کدام همه این گرفتاری ها از افراط شروع می شود افراط این ور یا افراط آن ور اگر در مسیر عدل باشیم اگر در مسیر اعتدال باشیم ما می توانیم کشور را به خوبی اداره بکنیم."
نگاهی به کارنامه سیاسی دکتر روحانی هم نشان میدهد که او از مخالفان جدی افراط کاریها در دوران اصلاحات و دولت محمد خاتمی بوده است؛ به ویژه آنکه او سخنران مراسم اصلی مخالفت مردم با آشوبهای 18 تیر 78 بود و در آن تاکید کرد: "اگر منع مسئولين نبود مردم ما، جوانان مسلمان، غيور و انقلابي ما با اين عناصر اوباش به شديدترين وجه برخورد ميكردند و آنها را به سزاي اعمالشان ميرساندند."
ابراز برائت از آشوبطلبان و افراطیون اصلاحطلب
شاید یکی از دقیقترین کدهایی که میتوان برای مرزبندی او با رفتارهای افراطی اصلاح طلبان از سوی حسن روحانی ارائه داد، واکنش به موقع و قاطعانه ستاد انتخاباتی او به اقدامات ساختارشکنانه جماعت اصلاحطلب در نشست خبری او در حسینیه جماران باشد. به دنبال برگزاري ميتينگ سياسي حسن روحاني در حسينيه جماران، عدهاي از حاضرين با سر دادن برخی شعارهای توهین آمیز و همچنین حمل دستنوشتهها و عکسهایی در حمایت از سران فتنه سال 88، صراحتا برنامه حسینیه جماران را به یک میتینگ علیه انقلاب اسلامی تبدیل کردند.
با اين حال ستاد حسن روحاني ساعاتي پس از انتشار اخبار و تصاوير و اعتراضات نسبت به حوادث و حواشي اين نشست، در اقدامي به موقع با انتشار بيانيهاي از مسببين اين حوادث ابراز برائت و تاکید کرد: "آنچه نهال اميد و تدبير را بيش از هر چيز ديگري تهديد ميکند، افراط و تفريط و خودسري است. در چنين روز و روزگاري هياهو و جنجال و رفتارهاي خارج از قرار و قاعدۀ مرسوم ميتواند آشوبطلبان و قبيلۀ افراط و تفريط را به وجد آورد و زمينۀ يأس و سرخوردگي اميدواران را فراهم آورد.لذا هرگونه رفتار خودسرانه و مغاير با اعتدال، با روش و منشي که ما در پي گرفتهايم در تعارض است و خواسته يا ناخواسته آب به آسياب دشمنان اين آب و خاک خواهد ريخت. بدينوسيله ستاد انتخابات دکتر حسن روحاني هرگونه رفتار هنجارشکنانه و خياباني را قوياً محکوم کرده و همه دوستداران انديشۀ اعتدال را به رعايت قانون و صبر و آرامش دعوت ميکند."
این اقدام به موقع ستاد دکتر روحانی نشان داد که قرار نیست رئیسجمهور منتخب، حامی اقدامات رادیکال و آشوبطلبانه باشد؛ موضوعی که صراحتا در تقابل با مشی و رویکرد جریان اصلاحات قرار دارد.
کنفرانس خبری و آب پاکی که بر روی دست سهم خواهی اصلاحطلبانه ریخته شد
اما مرزبندی روحانی با اصلاح طلبان شاید روز گذشته و در اولین کنفرانس مطبوعاتی او علنی و شفاف تر شد. چنانکه رئیس جمهور منتخب، در پاسخ به مطالبه خبرنگار اصلاح طلبی که از انصراف عارف به نفع وی و ریخته شدن آراء اصلاح طلبان در سبد روحانی سخن گفته و خواستار پیگیری مطالبات اصلاحطلبان در دولت آینده شده بود اعلام کرد: "من باید از همه آنهایی که از من حمایت کردند تشکر کنم. البته پیش از این تشکر خود را از اشخاص اعلام کردم، اما من در حال حاضر رئیسجمهور منتخب همه مردم ایران هستم و از خداوند میخواهم که این توفیق را به من بدهد تا از مطالبات به حق مردم دفاع کنم. دولت همواره نیازمند به کمک یکایک مردم است."
شاید تلاش جریانات اصلاح طلبی که پس از ماجرای فتنه 88 دچار مرگ سیاسی بودند، برای تصاحب انتخاب روحانی به سود خود، تلاش رندانه ای باشد برای دوپینگ زنده ماندن که این روزها از جانب رسانه های داخلی و خارجی این جریان در حال اجراست، موضوعی که البته به نظر می رسد عدم صحت آن در ماه های آینده بدلیل اصرار روحانی بر مرزبندی با این جریان، بیش از پیش روشن خواهد شد.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : رای به حسن روحانی, رای به اصلاح طلبان, تلاش رسانههای اصلاح طلب, ,